Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره دغدغه این روزهای اصحاب فرهنگ و هنر گفت: بدون شک تلاش خواهیم کرد که دغدغه اصحاب فرهنگ و هنر کشور را تا آنجا که امکان دارد، کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه رشد فضایل هنری مردم در مناطق مختلف کشور وظیفه مهم ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است و باید تلاش کنیم تا عدالت هنری در کشور توسعه یابد، خاطرنشان کرد: این حوزه پاک و مقدس باید با عدالت هنری اعتماد همه مردم را جلب کند، زیرا گستره فرهنگ و هنر ایرانی بسیار بزرگ و مقدس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیلی افزود: در حوزه تمدنی از گذشته همواره شاهد اعتلای فرهنگ و هنر ایرانی بوده ایم و حتی تقدس فرهنگ و هنر ایرانی در مقابله با سایر فرهنگ ها توانسته بسیاری از شاخص های تمدنی خود را در این تمدن ها وارد کند.

وی در پاسخ به اینکه به نظر شما در حوزه فرهنگ و هنر ابتذال داریم؟ گفت: حوزه فرهنگ و هنر در کشور ما مقدس است و سینما و تئاتر از غرب به کشور ما وارد شده و فرهنگ و هنر عمقی گسترده در تاریخ دارد.

*ارشاد شاهد تغییرات خواهد بود؟

اسماعیلی درباره اینکه آیا در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد قرار است تغییری ایجاد شود؟ گفت: ما با دو مسئله متناقض روبرو هستیم و اصحاب فرهنگ و هنر می خواهند چیزی از این وزارت کم نشود و می‌گویند شما مستاجرید و حرفشان درست است. البته چابک سازی به معنای حذف حوزه‌های قلمرویی نیست.  

وی افزود: امروز فناوری های نوین وارد عرصه شدند و مجموعه ای هوشمند است که با خلاقیت از زمان خودش عقب نیفتد‌. اگر من در این مورد تغییراتی ندهم حوزه فرهنگ و هنر عقب می افتد. چابک سازی به معنای تغییرات فناوری جدید است. تلاش می‌کنیم کارهایمان با گذشته هم افزا باشد تا چابک سازی در جای خوبی قرار بگیرد.

اسماعیلی افزود: الان در ساختارها بحث‌ تعطیلی داریم و در استان ها هم برخی به بن بست رسیده اند. در شهرستان ها حوزه فرهنگ و هنر کمرنگ است. البته بخش عمده‌ای از فعالیت‌های حوزه فرهنگ و هنر امروز به خوبی جلو رفته است و حوزه فرهنگ و هنر جزو بهترین مجموعه ها است که ان  شاء الله بتوانیم با کمترین هزینه عدالت را در این حوزه اجرا کنیم.

وی در ادامه درباره درخواست یکی از اهالی هنر در خصوص برگزاری جشنواره ها و هزینه بر بودن آنها و تعطیلی آنها در ایام کرونا و صرف هزینه‌های جشنواره برای هنرمندان نیز گفت: جشنواره محلی است برای بروز خلاقیت ها و من با تعطیلی جشنواره ها مخالفم. زمانی ممکن است حس کنیم جشنواره ای با موضوعی که دارد مناسب نیست. باید هزینه ها را تقلیل داد و به هنرمندان رسیدگی کرد، ما دغده اصحاب هنر را کاهش خواهیم داد. همچنین حتما کیفیت جشنواره ها را بالا برده و جشنواره های هدفمندی ایجاد خواهیم کرد.

* کاهش قیمت کاغذ در دولت جدید

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره کاهش قیمت کاغذ در دولت جدید نیز گفت: ما باید به سمت ملی سازی حوزه نشر برویم. بیش از ۹۰ درصد اقلام اصلی در حوزه نشر وارداتی است. ما می‌توانیم جلوی تورمش را بگیریم اما اگر ملی سازی با کمک وزارت صمت صورت بگیرد به ثبات می‌رسیم. همین الان پیش بینی می‌کنیم با این دست فرمان در چند ماه آینده ممکن است دچار مشکل شویم اما جلسه‌هایی با حضور اتحادیه و صنف برگزار می‌کنیم تا جلوی آن را بگیریم.

* از انتصابات جدید وزارت ارشاد چه خبر؟

وی درباره انتصابات در دوره جدید و تغییر مدیران و معاونین اظهار داشت: برخی همکاران مامور بوده و ماموریتشان اکنون به پایان رسیده و اصرار بر بازگشت دارند، اما تلاش می‌کنم اول آن دوستان آسیب نبینند، از جهتی خواهش کردم تا لحظه آخر در مسئولیت به کار ادامه دهند و حتی پس از منفک شدن پایشان به حوزه‌ها گیر باشد.

اسماعیلی در بخش دیگر در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است برخی مدیران هم تغییر نکنند، ابراز داشت: بله، ممکن است تغییر نکنند، اما از برخی مدیران حاضر درخواست کردم به بنده مشاوره بدهند و افرادی را بررسی کنند زیرا جریان، گفتگو محور و دوستانه است. 

* وزیری که به همراه خانواده موسیقی می‌شنود

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت سیزدهم درباره این پرسش که موسیقی گوش می‌دهید؟ گفت: بله، موسیقی امروز جزئی از زندگی ماست و اغلب در ماشین هم گوش می‌دهم، موسیقی نوستالژیک گوش می‌دهم، هرچند هنرمندان جوان موسیقی خوب می‌خوانند و از هنر آنها هم به همراه خانواده استفاده می‌کنم.

* به فیلم اعتیاد دارم/ آخرین فیلمی که وزیر دولت سیزدهم دید چه بود؟

این مقام مسئول در وزارت ارشاد در پاسخ به اینکه آخرین فیلمی که دیده‌اید چه بود؟ هم توضیح داد: بسیار فیلم می‌بینم و به نوعی به آن اعتیاد دارم، این مساله حتی گاهی موجب اعتراض خانواده می‌شود، همواره حضور خانوادگی در سینما داشتیم هرچند این سالهای اخیر کمتر شده اما از طریق «اپ‌ها» فیلم‌ها را می‌بینیم. اما آخرین فیلمی که دیدم کار آقای «مجیدی» به نام «خورشید» بود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه انیمیشن صنعتی است که در ایران رشد یافته، عنوان داشت: یکی از برنامه‌های قطعی بنده این است که انیمیشن یا پویانمایی مورد حمایت قرار گرفته و تقویت شود.

* آخرین کتابم را به ناشر سپردم

وی درباره این سوال که درباره کتاب چه نظری دارید، گفت: آخرین کتابم را هفته گذشته به انتشارات دانشگاه تهران برای نشر سپردم، کتاب خوبی است، قصد داشتم پیش از مسئولیتم آن را به ناشر بدهم اما با تعجیل آن را سپردم، به حوزه شعر هم علاقه‌مندم و عمویم از بزرگان این حوزه است.

* پاسخ وزیر دولت رئیسی به یک بازیگر

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره نامه سرگشاده علی نصیریان از بازیگران پیشکسوت سینما،تئاتر و تلویزیون کشورمان هم عنوان کرد: پس از این نامه با ایشان که از بزرگان سینما هستند تماس گرفتم، اظهار محبت کردند، ایشان جزء افرادی بودند که آخرین نسل‌ از آنها باقی است، تحت تاثیر بیاناتشان قرار گرفتم، ایشان نصایحی داشتند و من هم همانند یک شاگرد دعای خیر برایشان کردم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کتاب فرهنگ وزارت ارشاد محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی علی نصریان حوزه فرهنگ و هنر فرهنگ و ارشاد جشنواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۵۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو

توجه ویژه دولت جمهوری اسلامی ایران به توسعه روابط فرهنگی و طرح مسئله غزه به‌عنوان بی‌سابقه‌ترین نسل‌کشی تاریخ از محورهای مهم اظهارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوهای فرهنگی در باکو بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی بامداد سه‌شنبه _یازدهم فرودین_ به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها عازم باکو شد، اجلاسی که پس از پنج سال بار دیگر نمایندگان فرهنگی کشورها و نهادهای بین‌المللی مختلف در جهان را گرد هم آورد تا پیرامون مهم‌ترین مسائل مشترک از حوزه فرهنگ گرفته تا مساله تروریسم را به بحث و تبادل نظر بنشینند.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین آغاز این مجمع اظهار کرد: اولویت دولت جمهوری اسلامی ایران در توسعه روابط فرهنگی، توجه ویژه به همسایگان و کشورهای نزدیک و ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با قاره‌های آسیا و آفریقا و سایر مناطق جهان است، همچنین تعامل و گسترش روابط از طریق مشارکت در فعالیت‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله اولویت‌های ما است و معتقدیم نقش سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات، درگیری‌ها و سو تفاهمات بین دولت‌ها، بسیار تأثیرگذار است.

وی افزود: رژیم کودک‌کش و نژادپرست بیش از ۷۶ سال است رسماً نسل کشی مسلمانان فلسطینی را در دستور کار قرار داده است و در هفت ماه اخیر ده‌ها هزار کودک و زن بی‌گناه غزه به خاک و خون کشیده شده‌اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: انفعال بی‌سابقه سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای مایه شرمساری است؛ اقلیتی صهیونیست همه اصول اخلاقی را زیر پا گذاشته و با پشتیبانی آمریکا هر جنایتی را انجام می‌دهد.

اسماعیلی همچنین امروز (چهارشنبه) همچنین در حاشیه مجمع، دیدارهای مهمی با همتایان و نمایندگان و مقامات فرهنگی بین‌المللی کشورهای مختلف حاضر در این اجلاس داشت؛ وی ضمن دیدار با حاجی فایق نبی اف رئیس اداره مسلمانان گرجستان (GBMI)، در پنل تخصصی گفت‌وگو برای صلح و امنیت جهانی و گفت‌وگوهای مذهبی با حضور نمایندگان ادیان مختلف حضور یافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با «آنار کریم اف» همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو کرد؛ آمادگی برای برگزاری نشست مشترک سینماگران ایرانی و آذربایجانی از محورهای مهم مطرح شده از سوی وزیر فرهنگ کشورمان در این دیدار بود.

وی در این دیدار گفت: اشتراکات زیاد فرهنگی، تاریخی و تمدنی با آذربایجان داریم و به همین خاطر یک ایرانی در آذربایجان و یک آذربایجانی در ایران احساس غربت نمی‌کند.

وزیر فرهنگ تصریح کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران در درگیری‌های اخیر تاکید بر حقانیت برادران آذربایجانی بود؛ تمایل داریم تفاهم‌نامه جامع فرهنگی بین دو کشور مجدد امضا شود.

اسماعیلی در عین حال گفت: مرزهای آبی و دریایی مشترک و طولانی با کشور آذربایجان داریم و پیشنهاد می‌کنم تبادلات فرهنگی در شهرهای مرزی ایجاد شود.

وی همچنین اعلام کرد: ایران آمادگی دارد بین نویسندگان و سینماگران دو کشور نشست مشترک سینمایی برگزار کند.

وزیر فرهنگ افزود: در تلاش هستیم تا اولین جشنواره فیلم‌های سینمایی کشورهای حاشیه خزر را برگزار کنیم در همین زمینه از شما و سینماگران شما دعوت می‌کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشید.

اسماعیلی امروز همچنین در پیامی در شبکه ایکس نوشت: ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها که از امروز در باکو، پایتخت آذربایجان، آغاز می‌شود، تحت تأثیر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه قرار دارد.

وی افزود: «گفت‌وگو» بدون پاسداشت کرامت انسان‌ها که از حقوق اولیه است، معنا ندارد و نمی‌توان از «فرهنگ» سخن گفت، بدون اینکه جانیان صهیونیست را مهار کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امروزه قدرت رسانه‌ها و ظرفیت فرهنگ‌ها باید در خدمت آسایش بشریت و آرامش انسان‌ها قرار گیرد؛ برپایه این باور، در سخنرانی «ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی» در باکو، ابتکار جمهوری اسلامی ایران برای ترویج فرهنگ صلح از طریق همکاری‌های جامعِ بین فرهنگی با همه کشورها را ارائه کردم.

وی نوشت: همچنین به اولویت ایران برای توسعه روابط فرهنگی با همسایگان اشاره کردم و گفتم ایجاد ارتباطات متعادل و متوازن با کشورهای قاره آسیا و آفریقا از راهبردهای ماست.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: ما معتقدیم که باید با تغییر شیوه‌های مشارکت، اثرگذاری سازمان‌های بین‌المللی را ارتقا داد و آن‌ها را از انفعال خارج کرد.

منبع: ایرنا

کد خبر 749900

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • معاون رسانه ای وزیر ارشاد با مهر از کاستی های حوزه طنز می گوید
  • هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه به ایستگاه پایانی رسید
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی